1 яйце /прясно/
150 мл. зехтин /може да използвате олио/
лимон на вкус
вода
Начин на приготвяне:
В чашката на пасатора или в по-дълбок стъклен съд разбийте с пасатора яйцето и на тънка струйка прибавете олиото. Издърпвайте пасатора отдолу на горе докато се получи хомогенна бяла смес. Прибавете на тънка струйка или на капки лимона и водата като продължите да бъркате. Прибавете сол по желание.
Възможно е да получите по-рядка смес, но тя пак е подходяща за дресинг на салати.
Може да използвате със зелена салата с риба тон или варени яйца. Зелева салата. Карфиолена салата.
Внимание: в майонезата има сурово яйце! Консумирайте в същия ден и съхранявайте в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар